Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Knihy pro děti a o dětech - jarní novinky


Knihy pro děti a o dětech - jarní novinky

Máme tu jarní tipy na zajímavé čtení pro rodiče a zábavné knížky pro děti. Poznávání pro nejmenší, zajímavé aktivity pro předškoláky, trochu dobrodružství pro starší a rodiče si mohou přečíst, jak se dětmi v klidu a po dobrém domluvit.

Výběr z nabídky knižních novinek letošního jara

Knihy

Rotraut Susanne Bernerová: Dům

Staří známí se vracejí. Tentokrát v knize, která vám ukáže, jak bydlí a co dělají, když se zrovna netoulají. Knížka ze světa populární řady Jaro, Léto, Podzim, Zima a Noc od Rotraut Susanne Bernerové nechává ožít obrázky v příbězích všedního dne. Poutají a bystří pozornost, podněcují fantazii a řečové schopnosti, ale hlavně baví malé i větší, ba i největší. Tentokrát knihu doprovázejí i veselé verše. Co se tam děti dozvědí? V domě se pořád něco děje! Úplně nahoře na půdě spí přes den netopýři a mývalové. Celou noc jsou někde venku a ve dne se potřebují pořádně prospat. Dostat Elišku z postele není jen tak, i když Jirka a Niko dělají, co můžou. Děda Vašek a teta Květa bydlí v prvním patře. Pracovali od rána na zahradě a teď chtějí ještě zavařovat marmeládu. V bytě v přízemí se maluje, děti a kočky si hrajou na zahradě, a když se setmí, tak si tu mýval, ježek a liška dávají dobrou noc.

Knihy

Pečení pro děti – bezva recepty krok za krokem

Tato kniha není jen o receptech – je to průvodce pro děti po říši chutí, vůní a radostného pečení. Objevujte společně krásné fotografie, lákavé recepty a nápady, které vás přivedou k mistrovství v pečení. Každá stránka je plná inspirace a informací, jak připravit dokonalé dezerty a dobroty, které vám rozzáří tvář a potěší vaše blízké. Naučíte se nejen tajemství dokonalého šlehání, míchání a prosévání, ale také pochopíte magii skrývající se za roztavenou čokoládou, a objevíte různé suroviny, které vaše dobroty pozvednou na novou úroveň.

Knihy

Radka Volfová: Utopený poklad

Kubovi je jedenáct a nejede k moři. Místo toho bude celý prázdninový týden u nevlastního dědy kdesi na vesnici. Nikoho tam nezná, a navíc v celé dědově chalupě není internet. Ale zato je tam nachystaný podkrovní pokoj, který bude jenom jeho, a kde ten strašný týden snad nějak přečká. Jenže ve svém pokoji Kuba záhy potká… Pavla. Kde se tu ale tak najednou vzal? A proč má kolo bez přehazovačky, nosí podivné oblečení, neví, co je to mobil nebo kdo je Messi? Ví ale, kde je ve starém zatopeném lomu ukrytý poklad z druhé světové války. A to se musí prozkoumat!

Knihy

Eliška Wright: Jak to vidí Wilda

Wilda společně se svým medvídkem jménem Ouško přibližuje čtenáři běžný den ve svém každodenním životě. Často se však oba kamarádi setkávají s neporozuměním a různými nástrahami okolního světa, které Wildu kvůli jeho vývojové dysfázii provázejí. Náročné situace se mění v pohádkové příhody, které chlapci usnadňují vyrovnat se s jeho břemenem. Příběh Wildy a Ouška poodkrývá tajemství dětské mysli a snaží se, aby si k dětem s poruchou řeči našlo správnou cestu porozumění a láskyplného přijetí nejen jejich nejbližší okolí.

Knihy

Hunter Clarke-Fields

Laskavý, soucítící svět začíná u laskavých, soucítících dětí. V této knize najdete účinné a praktické strategie, díky nimž dokážete na své děti reagovat s vlídností a bez posuzování.

Běžíte do školy na poslední chvíli? Snažíte se přesvědčit svého potomka, aby jedl více zeleniny? Drásají vás strašlivé záchvaty vzteku, které vaše dítě provozuje u police s bonbony v místním obchodě? Máte pocit, že jedinou odpovědí je přísná výchovná intervence? Zkuste se zastavit a vžít se do pocitů svého dítěte a především do toho, co cítíte vy sami. Autorka nás ve své knize plné příběhů ze života vede k tomu, abychom nesahali hned po první výchovné intervenci. S výchovnou laskavostí dojdeme dále než s tresty.

Knihy

Marek Šálek: Turistická značka

Kniha pro všechny, kteří mají rádi toulky českou přírodou, hledají tipy na originální trasy a chtějí se i dozvědět víc o českém fenoménu, který nemá ve světě obdoby. Autor čtenáře seznamuje s fascinující historií turistického značení u nás a odhaluje třeba i to, jakou stopu česká turistická značka zanechala v Mongolsku nebo Brazílii.

V knize se spojují dva žánry – pátrání po historii a současnosti turistického značení a osobně laděné reportáže z pěších výletů na originální a neobvyklá místa. Kniha obsahuje i rozhovory se značkaři, unikátní příběhy související se značením či popis toho, co musí člověk absolvovat, když se chce stát opravdovým značkařem.


Romana Černá a redakce

29. 4. 2024


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>