Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Užijte si s dětmi sladký a zábavný Kakiween!


Užijte si s dětmi sladký a zábavný Kakiween!

Nadcházející Halloween vybízí k hravosti a mlsání. Letos si můžete podzimní zábavu ještě vylepšit a naplánovat si sladký Kakiween. Užijte si s dětmi radost z dobrot a uspořádejte večírek pro své ratolesti a jejich kamarády v roztomile strašidelném duchu. Hlavní roli bude kromě čarodějnic a bubáků hrát lahodný oranžový kaki Persiom Bouquet. Vybrali jsme pro vás kočičí cupcaky.

Cupcaky milují všichni. Ty kočičí ale mají ještě něco navíc! Lahodnou chuť doprovází zábavný a roztomilý vzhled. Na 12 kočičích cupcaků budete potřebovat:

Cupcake

na sušenky:

130 g hladké mouky

1 žloutek

70 g cukru

75 g másla

čokoládu na potření

kakao na poprášení

cukrové zdobení na oči

na koláčky:

250 g hladké mouky

100 g cukru

2 vejce

2 lžičky prášku do pečiva

80 g rozpuštěného másla

1 rozmixované kaki Persimon Bouquet

1 lžičku mleté skořice

100 ml mléka

1 vanilkový cukr

máslo na vymazání

hrubou mouku na vysypání

na krém:

500 g zakysané smetany

150 g tmavé čokolády

Kaki na zdobení

V míse zpracujte mouku, cukr, žloutek a pokrájené máslo. Vypracujte hladké těsto a poté ho vyválejte. Vykrajujte kočičky nebo jiné tvary (dýně, netopýry…). Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Po upečení a vychladnutí potřete sušenky trochou rozpuštěné čokolády a pak je poprašte kakaem.

Cukrové zdobení namočte a přiložte je na kočičky jako oči. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté do ní zašlehejte zakysanou smetanu. Krém dejte do lednice, aby vychladnul.

Mezitím připravte koláčky. Vejce prošlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořici. Vmíchejte vlažné máslo, mléko, rozmixované kaki a ušlehejte hladké těsto. Plech na muffiny vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalévejte do dvou třetin výšky plechu. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.

Do zdobicího sáčku dejte krém. Kaki nakrájejte na plátky. Na každý koláček dejte kolečko kaki, přidejte krém a do něho zapíchněte kočičku.


redakce

27. 10. 2023


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>