Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Wellness hotel Horal: rodinná dovolená s koupáním na horách


Wellness hotel Horal: rodinná dovolená s koupáním na horách

Přemýšlíte ještě, kam vyrazit s dětmi o letních prázdninách, nebo si už naopak plánujete podzimní prodloužené víkendy? Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích je přímo stvořený pro rodinnou dovolenou. Kromě komfortního zázemí hotelu a bohatého animačního programu si užijete i výlety krásnou horskou přírodou Beskyd, termální bazény, saunový svět, kde se myslí i na děti, a spoustu dalších aktivit a zábavy!

Horal

Na kopci nad údolím, jen pár kilometrů od slovenských hranic, stojí Wellness hotel Horal. Tvoří ho čtyři ubytovací rezidence a hlavní budova s nádhernou terasou, restaurací a relaxačním centrem. Přímo u hotelu je velké Jupíkovo dětské hřiště se spoustou zábavy – nechybí tady pískoviště, kolotoče, skluzavka, houpačka i nejrůznější hry. Samozřejmostí je dětský koutek v restauraci, kde jsou na jídelníčku jídla pro nejmenší, další nový dětský koutek je pak také u termálních bazénů… A ta okolní příroda! Jako stvořená pro nenáročné procházky s dětmi! Děti se tady zkrátka skvěle zabaví a rodiče si mohou odpočinout či si dopřát romantické chvíle ve dvou.

Horal

Odpočinek v termálech

V rámci pobytu máte neomezený vstup do Wellness Horal, abyste si dosyta užili 3 termální bazény se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C, krásně vybavený saunový svět s vyhlášenými saunovými rituály, a mnoho vodních atrakcí, díky nimž se tady skvěle zabaví i děti. Rodiče jistě ocení i skvělé exotické masáže a děti přijdou na chuť saunování při pravidelných procedurách určených právě jim. Každý den ráno od 9:30 do 11 hodin je totiž saunový svět vyhrazen dětem a v 10 hodin tu dokonce dělají speciální dětský saunový rituál. Zkuste s dětmi podniknout první saunové krůčky zábavnou formou právě zde.

Horal

Přes léto na Horalu nabízejí výhodné balíčky nazvané Letní dovolená, kdy máte v ceně pobytu zajímavé animační programy pro děti, zábavnou výuku golfu, masáž nebo rodinnou vstupenku do dětského parku Bílá. Rodiče se mohou vydat zdarma na pravidelné lekce jógy, aquafitness a nordic walking vycházky s instruktory k rozhledně Miloňová za západem slunce. V letních měsících pořádá hotel Horal každou středu hudební večer na terase s regionálními muzikanty a o víkendu grilování, v neděli se v nedalekém hotelu Galik konají kurzy pečení valašských frgálů a mnohé další.

Horal

Tenis, golf i zábavné naučné stezky pro děti

K dispozici je tady tenisový kurt s lekcemi tenisu pro děti, golfové hřiště Horal, půjčovna elektrokol, nabídka pikniků, škola in-line bruslení. V případě horšího počasí si můžete dopřát hezký společný čas u hry bowlingu. Nejkrásnější čas však spolu strávíte venku, na čerstvém horském vzduchu, kde to bude děti díky naučným stezkám a turistickým okruhům více než bavit.

Horal

Přímo od hotelu Horal pak vede Kulíškova stezka, která dětem atraktivní a zábavnou formou přibližuje zajímavosti přírody v CHKO Beskydy. Stezka je délkou (2,5 km) i malým převýšením ideální pro rodinný výlet s dětmi a zvládnete ji i s kočárkem. Začíná u sjezdovky Horal a vede po úbočích lesy, kolem pastvin s ovcemi a končí u hotelu Horal. Má celkem 11 zastavení, jejichž součástí jsou kromě informačních tabulí i interaktivní prvky. Děti si tak mohou například vlézt do zvětšeniny ptačí budky a vyzkoušet si, jaké to je být Kulíškem – tedy sovou, podle níž je stezka pojmenovaná…

Horal

Zasloužený odpočinek od dětí…

Pokud si naopak chcete užít romantickou dovolenou, nebo klidně jen víkend, ve dvou a od dětí si odpočinout, ideálním útočištěm bude blízký Spa hotel Lanterna, který nabízí špičkové wellness služby v hotelovém L-Spa s krytým bazénem, whirlpoolem, saunovým světem, masážemi a saunovými rituály (v ceně pobytu máte i vstup do Wellness Horal) a bohatý doprovodný program na Lanterně i Horalu. Pro ještě větší požitek ze zdejšího pobytu si dopřejte večeři v zážitkové restauraci Vyhlídka, která nabízí šestichodová menu snoubená s lahodnými víny.

Romantické večery můžete také trávit na nové venkovní terase a ubytovat se třeba v nových pokojích s vanou s panoramatickým výhledem do přírody.

Týden kultury a rodinný den

Na závěr prázdnin, od 17. do 23. srpna, se ve Velkých Karlovicích můžete zúčastnit charitativní akce nazvané Týden kultury na Valašsku, která přinese devět představení v originálním prostředí cirkusového šapitó, postaveném hned pod Spa hotelem Lanterna. Letos se můžete těšit například na Karla Heřmánka, Chantal Poullain, Davida Prachaře s Lindou Rybovou nebo Lucii Zedníčkovou… A vždy před představením i na živou hudbu v party zóně před šapitó a nově na sobotní Rodinný den s aktivitami pro děti a koncertem dětské kapely Čiperkové. Ubytovaní hosté hotelu Lanterna mají vstupenku do divadla v ceně.


Prezentace Wellness hotelu Horal

9. 8. 2023


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>