Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Puradies v rakouském Leogangu - odpočiňte si v ráji


Puradies v rakouském Leogangu - odpočiňte si v ráji

Dovolená na horách přináší nejen lidem z měst odpočinek na čerstvém vzduchu. Děti, které se během školního roku potýkají s různými infekcemi, ulehčí dýchacím cestám. A k tomu všemu je tu spousta možností, jak příjemně trávit čas pospolu.

V rakouském Leogangu, kam se dá dojet autem po vlastní ose z Prahy či Brna za pět a půl hodiny, najde rodina s dětmi prostředí pro chvíle strávené uprostřed přírody, a přitom s veškerým pohodlím a péčí. Vyhlášený hotel Puradies zde letos na začátku letní sezóny otevřel nový wellness areál, kde si můžete užít odpočinek jako v ráji.

Hotel Puradies leží na alpském svahu obklopen horskými pastvinami, kolem se tyčí vrcholky Alp. Velmi důmyslně se tu snoubí tradiční horský styl a moderní trendy. Celý komplex, který se rozkládá na 300 000 metrech čtverečních, je citlivě zasazen do okolní přírody a nové wellness toto propojení ještě více zdůrazňuje.

Když toužíte po úplném soukromí, volte luxusní horské chaty, které se nacházejí v hotelovém komplexu. Každá je jiná, má svou vlastní terasu s posezením a budete ji mít jen pro sebe. Romantiku vám zaručí krb, relaxaci sauna a když budete chtít, objednáte si snídani nebo večeři přímo do své chaty.

Pro dospělé i děti je komfort dokonalý

Pokoje v hotelu jsou pojaty velkoryse a i když zvenku mají budovy tradiční alpský design, uvnitř na vás čeká zcela moderní řešení a vybavení. Velké prosklené stěny vás propojí s okolní přírodou v každou denní dobu, místnosti jsou prostorné a koupelna důmyslně řešená. Přesně v duchu hesla „Puradies – svět sám pro sebe a pro tebe“ se tu snoubí duch hor s moderním pojetím relaxace. Nový areál s bazény, saunami a zážitkovou restaurací ESS:ENZ tento přístup ještě umocnily.

V souladu a propojení s přírodou

Puradies nabízí vám pohled na unikátní skvosty hned u vchodu. Obrovská prosklená plocha průčelí dovoluje vyniknout dvoupatrovému baru, který osloví milovníky přírodních materiálů. Je totiž sestaven a vyfrézován z šestnácti tisíc dubových kostek, které mají různé odstíny dřeva a jejich na omak skvěle hladká struktura doslova láká, abyste si je pohladili, osahali a nechali na sebe působit celou tu obrovskou dřevěnou masu, která se rozkládá na pěti stech metrech čtverečních.

Bazén s dětmi, pro dospělé jóga i sauna

Propojení s přírodou a naprostou relaxaci si pořádně vychutnáte v rozšířeném wellness areálu. Nový prostor se otevřel se začátkem letošní letní sezóny a má co nabídnout. Vnitřní bazén propojený vstupem s venkovním je jen začátek. Zaplavat si a přitom se kochat výhledem na horské louky je lázeň pro duši už samo o sobě, to jsme ale teprve na začátku. Spousta lehátek a odpočinkových zón pod baldachýny, se závěsnými houpačkami a nadýchanými polštářky vybízí k poležení.

Hned vedle jsou místnosti pro cvičení jógy, které mají rovněž obrovské prosklené stěny, ty se ale navíc dají otevřít, a tak můžete cvičit v přímém propojení s okolní přírodou. Hned vedle je totiž odpočinkový trávník a biotopové jezírko, kde se můžete ochladit po pobytu v sauně. Tu si dopřejete v saunovém domě, kam se z bazénového světa dostanete propojovací chodbou. Zvenčí nenápadná alpská chalupa, uvnitř ale najdete několik druhů saun, infračervenou kabinu, parní lázeň a odpočívárnu, která je nejen prohřátá, ale také provoněná bylinkami, z jejichž speciálních směsí si můžete na místě připravit výborný čaj. Vypijete si ho třeba v podkroví na lehátku, nebo si vyjdete ven, kde je stále k dispozici horská scenérie, která se nikdy neomrzí.

Dobroty na talíři

Nově otevřená restaurace ESS:ENZ je přímo nad bazénovým světem a její styl je vyladěn do nejmenších detailů. Kromě toho umožňuje i posezení venku s výhledem na horské masivy. Krále kuchyně je tu Albert Dschulnigg, jehož bezprostřední přístup a osobitý styl při přípravě pokrmů dodává jídlu ještě něco navíc kromě skvělé chuti a bezvadného stylingu. Albert používá čerstvé regionální produkty, jejichž velká část pochází přímo z bio statku rodiny Madreiterových, vlastníků hotelu Puradies. Dodává například zeleninu, ovoce, vejce nebo maso v bio kvalitě. Kromě toho je spousta dobrot připravena i v hotelovém obchůdku, který nabízí sýry, marmelády, likéry či rakouská vína.

Leogang uspokojí náročné turisty či bikery, ale také začátečníky, sváteční chodce a nadšené golfisty. V hotelu si lze půjčit horská elektrokola a zakoupit potřebné vybavení ve sportovním obchodě. Jsou tu samozřejmě vítány děti, které tu mají hernu, malou ZOO a oboru pro hry. Nemusíte nechat doma ani domácí mazlíčky. Klid, pohodu a skvělý odpočinek si zkrátka dopřeje celá rodina.

Více se dozvíte na www.puradies.com.


redakce

1. 8. 2023


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>