Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Užijte si to a pište!


Užijte si to a pište!

V době mobilních telefonů už rodiče letošních miminek nejspíš v budoucnu nepoznají pocity, které jsme mívali, když naše ratolesti odjížděly k babičce a dědovi na chalupu nebo na letní tábory. Jediným spojením bývaly dopisy, protože ještě před pár lety se prvňák těžko mohl chlubit vlastním mobilem. Čekání na lístek, na němž školáček kostrbatým písmem horko těžko sepsal, že v pořádku dojeli na místo a že spí ve stanu, bylo napínavé a posléze úlevné, když tato zpráva přišla.

Dnes si prostě zavoláme a okamžitě víme, že náš potomek je v pořádku a nic mu nechybí. Nenechte se ale mýlit, zpravidla se mu po rodičích stýská, alespoň zpočátku. Událostí kolem něj je ale tolik, že na to přes den pozapomene a večer usne, jako když ho do vody hodí. Není ale vůbec od věci obnovit staré zvyky a posílat dítku dopisy nebo aspoň pohlednice. Určitě se mu to zalíbí a bude na lístek od vás čekat stejně napjatě jako jiné děti před lety.

S těmi nejmenšími je to o prázdninách jiné – nevzdalují se nám, leda když je necháme na pár hodin hlídat prarodičům. Obvykle nás ale čeká dovolená, která bude v mnohém premiérová. Někteří z nás dokonce odjíždějí poprvé s miminkem mimo domov. Pro ně jsme připravili řadu užitečných rad, na co si dát pozor, co nezapomenout doma a jak to všechno zvládnout.

My v redakci budeme pracovat na dalších vydáních a připravovat pro vás zajímavé články, dáme si ale také trochu pauzu, abychom to pak v jednom zátahu zvládli až do Vánoc. Vy si mezitím můžete v klidu přečíst nové číslo, které je stejně jako každý rok prázdninové, takže znovu se spolu shledáme až na konci srpna.

A co si popřát na prahu léta? Mějte se krásně, užijte si to a pište! Budeme se moc těšit na shledanou po prázdninách a hlavně na vaše nové fotky a maily.


redakce

23. 6. 2020


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>