Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Zimní radovánky


Zimní radovánky

Máme za sebou všechno to předvánoční šílení, vánoční odpočívání a hodování, také novoroční předsevzetí už asi vzala za své. Teď se před námi otevírají nová lákadla. Milujeme zimní sporty, a tak na střechy svých automobilů připevníme boxy naplněné lyžemi a snowboardy a vyrážíme na hory, do zasněžené krajiny.

Patříte také k milovníkům bílé stopy, sledujete sněhové zpravodajství a ceny permanentek? Pak se vám bude letošní zima líbit, protože hned v začátku roku nám nadělila tolik sněhu, že prý vlekařům jistě vydrží až do jara. Zimní sporty ale mají také svá úskalí, na něž nezapomínejte hlavně kvůli těm nejmenším.

Na jaká dětská zranění si dát nejvíc pozor? Od kdy se doporučuje postavit dítě na lyže? Je pro ně vhodný snowboard? To jsou otázky, na které byste měli znát odpovědi, a ty také najdete v tomto vydání časopisu Miminko. A navíc řadu doporučení ohledně cestování v zimě.

Nezapomněli jsme ani na zamilované, kteří v únoru slaví svůj největší svátek. Pro svou milovanou osobu můžete nejen koupit dárek, ale také uvařit něco dobrého nebo jí jinak udělat radost. To všechno ale nejspíš není vaší hlavní starostí. Máte malé miminko nebo jeho narození právě očekáváte. Hlavní porce článků v časopisu je tedy jako každý měsíc věnována právě této problematice.

Něco vám v obsahu chybí? Zajímalo by vás nějaké konkrétní téma? Pak jsme tu pro vás a těšíme se na vaše podněty, náměty a přání. A kromě toho jako každý měsíc i na fotky s vašimi dětmi, dopisy a klidně i radami, které byste chtěli předat jiným rodičům. Mimo to jsme odstartovali první kolo letošní fotosoutěže, takže neváhejte a přidejte se k soutěžícím!


redakce

21. 1. 2019


Zpět na přehled článků


Termoregulace u novorozenců a kojenců

Máme za sebou zimu, takže se nebojíme, aby nám novorozené miminko nenastydlo. S blížícím se létem ale hrozí jiné riziko – přehřátí. Novorozenci a mladší kojenci ještě nemají dokončený vývoj termoregulačního systému, proto je třeba oblékání stále přizpůsobovat okamžité venkovní nebo vnitřní teplotě. Říkávalo se, že novorozenec má mít o… Celý článek >>

Kouzelné čtení rozmlouvá knihy už 10 let

Psal se rok 2014, když světlo světa spatřila první mluvicí česká kniha. Cože? Ony také knihy mohou mluvit? No jistě, a s nimi ožívají všechny postavy, předměty, zvířata, rostliny, ale hlavně příběhy! A to díky speciální elektronické Albi tužce. ==**Jak to celé začalo…?** Bylo, nebylo. Tedy spíš nebylo. Nápad dopřát dětem trochu jiný… Celý článek >>

Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>