Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Podzim nemusí být smutný


Podzim nemusí být smutný

Jakmile nás opustí poslední zbytky babího léta a začne každoroční přetahovaná podzimu se zimou, nevypadají už dny tak veselé. Ráno bývá zamračené, pokud vyloženě neprší. K polednímu se občas ukáže trochu sluníčka, ale než si vypijeme kávu po obědě, už se zase obloha rozhoduje, jestli nezačne plakat. Pátá odpoledne už se hodí opravdu jen tak pro čaj u krbu, protože padá mlha, jestli ne něco horšího. Tma je za dveřmi a dlouhý večer začíná.

Zní to celé pesimisticky? Pro nastávající maminky určitě ne. Každý den, kdy se překulí sluníčko do peřin, ukrajuje z radostného očekávání a přibližuje vás k okamžiku, kdy se váš život navždy změní. Narození dítěte se nezadržitelně blíží, ať už přitom svítí slunce nebo sněží.

Pro rodiče miminek a batolat utíká čas zase trochu jinak. Celodenní shon a péče kolem malého drobečka jsou tak vyčerpávající, že skoro nestihnete sledovat, jestli za okny chumelí nebo leje jako z konve. Každodenní kolotoč by se mohl zdát jednotvárný, pokud by ale při tom vaše ratolest nepřichystala den za dnem nějaké překvapení. První slůvko, první zoubek, první krůček… Máte vše zdokumentováno na fotkách nebo na videu? Protože všechno to tak rychle uteče, že vám to ani nebude připadat možné.

Pro všechny vaše letošní podzimní dny jsme připravili články, které vám přinesou řadu informací, pobaví vás, pomohou či poradí. A navrch najdete v tomto vydání i speciál na téma dýchacího ústrojí kojenců a batolat. Kromě toho, že se v mnohém liší od toho našeho dospěláckého, je také velmi zranitelné, proto se bude hodit nejen lépe je poznat, ale také vědět něco o prevenci onemocnění.

V závěru podzimu nás čeká ještě jeden zážitek, a to loučení. V tomto čísle se naposledy uvidíte s našimi maminkami, které se s vámi několik měsíců dělily o své zážitky s těhotenstvím, porodem a narozením miminka. Popřejte jim spolu s námi hodně štěstí a radosti s jejich dětičkami. Přejeme vám co nejpříjemnější přechod z podzimu do zimy a příjemné čtení.


redakce

18. 10. 2017


Zpět na přehled článků


Vývoj miminka: Dovednosti a bezpečnost po půl…

Kteří rodiče by se netěšili, až miminko začne více vnímat svět a zdokonalovat své pohyby. Nejdřív se otočí z bříška na záda a zpět, vzepře se na loktech a snaží se lézt, sedět, vstát… Jak mu v této době zajistit bezpečné a motivující prostředí? V postýlce ještě stráví kromě noci i část dne, protože zpravidla ještě spí po snídani a po… Celý článek >>

Jarní krása: péče o tělo - vyzkoušejte peeling,…

Upravená tvář a zdravá pleť obličeje je vizitka, kterou vidí každý na první pohled. Teplejší dny ale odhalí ruce i nohy, na nichž chceme mít nejen pěkně vyrýsované svaly, ale také hladkou a vláčnou pokožku, která má pěknou barvu a působí mladě a rozjasněně. ==**Peeling odstraní zhrublou kůži** Během zimy i na začátku jara se naše… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>