Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Je tu jaro?


Je tu jaro?

Březen, za kamna vlezem, říká stará česká pranostika, která naznačuje, že ač se jedná o první jarní měsíc, žádné velké teplo ještě nebude. Po letošní tuhé zimě bychom si už asi hodně přáli, aby nám sluníčko nejen svítilo, ale také hřálo. Situace za oknem ale bývá klamná, a tak by zejména maminky batolat, která už si hrají venku a nejsou při procházce schovaná v teplém kočárku, měly pohlédnout také na stupnici teploměru a podle toho oblékat mrňousa i sebe. Nachlazení sice hrozí těm malým víc, protože se pohybují u země, ale pořádná rýma nebo kašel, neřkuli zánět močových cest hrozí i nám, dospělým.

Nemocem dýchacích cest se věnujeme v tomto čísle podrobněji, ale raději se vhodně oblečte, ať to nemusíte číst :-). Mnohem veselejší témata na vás čekají v březnovém speciálu, který je věnován velikonočním svátkům. Koledy, malovaná vajíčka, velikonoční pečení a další radovánky včetně volných dnů, to vše je mimořádně příjemné, tak si to s dětmi užijte co nejradostněji. Když nám potom pošlete fotky, jaké byly vaše Velikonoce, rádi je v časopisu uveřejníme.

První jarní Miminko nezapomíná ani na těhulky. A protože těhotenství se točí pořád kolem stejných témat, rozhodli jsme se tentokrát zabrousit k méně známým problémům. Díky tomu si můžete přečíst nejen o odborných gynekologických termínech, ale také se dozvíte, co je to diastáza, kdy hrozí mimoděložní těhotenství, proč je komplikovaný porod koncem pánevním, jak přispět k hojení porodních poranění a jaká jsou rizika, když chcete být maminkou až po čtyřicítce.

Rodiče starších kojenců a batolat si občas přejí, aby bylo v časopisu víc témat pro ně. Aby to bylo spravedlivé – právě tato sekce je nejrozsáhlejší a zabírá nejvíc stránek, ale snažili jsme se vybrat pro březen víc článků, které se týkají hlavně batolat a předškoláků. Co dělat, když dítě nevezmou do školky, jak se předem připravit, aby tam dítě neplakalo, jak se zbavit cucání palečku a řada dalších informací čeká právě na vás.

Na něco jsme zapomněli? Na nic nečekejte a napište nám! Žádaná témata zařadíme do některého z příštích čísel. Těším se na vaše dopisy a fotky!

Příjemné a veselé jarní čtení


redakce

20. 2. 2017


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>