Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Zpátky ke kořenům?


Zpátky ke kořenům?

Poslední paprsky babího léta zmizely ze dne na den jako mávnutím kouzelného proutku a místo sluncem zalitých teplých dnů jsme se ocitli uprostřed hlubokého podzimu se studeným větrem, lijáky a oblohou zamračenou od rána do večera. Venku trávíme co nejméně času a snažíme se zůstat raději v teple.

Rozhodli jsme se připravit pro vás listopadové Miminko tak, aby vás to co nejméně táhlo ke konzumním zábavám a mohli jste se zamyslet, jestli některé věci dřív nebyly lepší a nepřinášely nám větší uspokojení. Především pro vás máme speciál Máme rádi venkovský styl, který vám ukáže, co všechno můžeme dělat jinak, tak, jak na to byli zvyklí naši předkové. Přírodní materiály, domácí vaření, vlastnoručně vyrobené dekorace, bylinková kosmetika, to všechno dnes může oživit naše původní zvyky, kdy se nechodilo pro všechno do supermarketu.

V podobném duchu si můžete vyzkoušet také domácí tvoření s dětmi, připravit se na halloween nebo nasadit bylinkovou léčbu kašle, rýmy či nachlazení. Dnešní moderní doba nám neumožňuje dřívější mnohem pomalejší styl života a také se nejspíš nechceme vzdát tabletů a mobilů. Možná ale v tomto vydání najdete inspiraci, jak se přece jen občas zastavit, zamyslet a místo průmyslového řešení zvolit nějaký starý vyzkoušený způsob, který bude lépe fungovat. Třeba se místo polyesterové nebo akrylové deky zabalit do ručně upleteného vlněného plédu. Vsaďte se, že vám to bude příjemnější.

Ať je listopad nebo červenec, pořád přibývají nové nastávající maminky, které se mnohem víc zajímají o to, jak roste miminko v jejich bříšku, a mají spoustu starostí, aby vše kolem porodu dobře dopadlo. Pro ně jsme přichystali nejen přehled prenatálního vývoje a tipy pro pohodový porod, ale také další ročník soutěže O maminku Miminka, a to tentokrát již jedenáctý! Pokud se vás zrovna tato možnost týká, neváhejte a vyplňte přihlášku. Možná vybereme právě vás!

Kromě toho jste si určitě všimli, že se chýlí ke konci naše celoroční fotografická soutěž. Ještě pořád je čas posílat fotky, jen nezapomeňte napsat souhlas s uveřejněním. Moc se těšíme nejen na fotky, ale také na vaše dopisy, připomínky a náměty, co byste si chtěli v Miminku přečíst.


redakce

19. 10. 2016


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>