Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Léto plné zábavy


Léto plné zábavy

V minulém čísle jsme vás už tak trochu letně naladili a tentokrát to vypukne na plné obrátky. Čekají nás dva prázdninové měsíce, a ačkoliv už dávno nejsme dítka školou povinná, stále v nás vyvolávají pocit, že nás čeká nějaké dobrodružství, spousta sluníčka, pohody a zážitků.

Léto s miminkem je ale úplně jiné. Místo, abychom vyhledávali sluneční paprsky, budeme se snažit před nimi děťátko co nejlépe ukrýt. Koupání ve slané vodě nebo v bazénu? To je pro mladšího kojence také nevhodné. Dlouhé cestování, letadlo a exotika? Raději na to v prvním roce života malého človíčka zapomeňte, říkají odborníci. Co nám tedy vlastně zbývá? A bude vůbec to letošní léto zábavné?

V životě vás toho ještě tolik čeká, a není vůbec podstatné, jestli zrovna letos pojedete k moři. Spoustu zábavy si můžete užít i v tuzemských destinacích a nemusíte se zbytečně nervovat, co se stane, až vašeho miláčka štípne infikovaný hmyz nebo když dostane horečku někde v Africe. Už příští prázdniny si to můžete vynahradit, a tak si naplánujte letošní léto tak, abyste je prožili v klidu a pohodě.

Pokud se ovšem nemůžete exotiky vzdát ani jedenkrát v životě, pak si určitě přečtěte rady odborníka na cestovní medicínu, které jsme pro vás připravili. Mohou se hodit i další rady ohledně dětského stonání v létě.

Pak už si můžete vybírat mezi články z letošního prázdninového Miminka přesně ty, které vás nejvíc zajímají. Rodí se v bouřkách víc dětí? Čekáte svůj den „D“ v létě a neumíte si představit, jak přežijete úmorná vedra? Nevíte, jak miminku zajistit dostatek mateřského mléka v parných třicítkách? Jak fungují školky o prázdninách a kdy začít učit batole plavat? To je jen malý výběr toho, co vás čeká ve vydání na červenec a srpen. Tak se pusťte do čtení a krásně si užijte léto se svými nejbližšími.

Další vydání, tedy číslo 9, vás čeká až v půlce srpna, proto vám přejeme krásné prázdniny a těšíme se na vaše nové fotky a příhody, které nám pošlete do redakce!


redakce

22. 6. 2016


Zpět na přehled článků


Obezitou trpí každý pátý Čech. Velký význam mají…

Nadváha a obezita mohou mít negativní dopady na naše zdraví, komplikují některá onemocnění. Podle dat Eurostatu má 60 procent Čechů vyšší než normální tělesnou hmotnost. A obezita se týká i dětí. ==**Co říkají data** Sečteme-li Čechy s nadváhou (BMI větší než 25), preobezitou (BMI 25 až 30) a obezitou (BMI větší než 30), vyjde nám,… Celý článek >>

Jarní krása: Čištění, hydratace, výživa a…

Prvním krokem k jarnímu osvěžení pleti by mělo být důkladné čištění. Je třeba zvolit vhodné přípravky, které sice účinně fungují, ale zároveň pleť nepodráždí. Měla by následovat dostatečná hydratace a pak také dobře vybraná kosmetika, která pomůže ochránit pokožku před slunečními paprsky. ==**Důkladné odlíčení nezabere víc než deset… Celý článek >>

Jarní krása: speciál o péči o pleť a vlasy,…

Začátek teplého ročního období má každoročně své průvodní jevy: přemýšlíme, jak změnit svůj vzhled, co udělat s vlasy, jak vylepšit postavu do plavek, které barvy rtěnek a laků na nehty ponechat v koupelně a kterým dát sbohem. Jako každý rok máme tudíž v dubnu a v květnu připravený speciál Jarní krása. ==**Pleť a vlasy chtějí péči** … Celý článek >>