Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Aprílové Miminko


Aprílové Miminko

Letos si s námi hraje počasí na apríla už od prosince. Teplé dny, kdy teploměr šplhá k 15 stupňům, střídá z ničeho nic sněhová chumelenice s teplotami pod nulou. Extrémně teplý leden následoval únor, který na nás posílal vánici a vzápětí nás hýčkal slunečními paprsky.

Březen není o nic lepší. Když už jsme uklidili péřovky do skříně, vytáhl na nás mráz a bohužel přinesl i dny s náledím, které obvykle znamenají i větší počet dopravních nehod. Jaký bude v tomto směru duben? To ještě nikdo neví, a přestože se všichni těšíme na výlety do přírody a rozzářené sluníčko, které nejen svítí, ale také už i hřeje, můžeme se ještě dočkat dalšího sněžení.

Proto jsme pro vás připravili dubnové Miminko tak trochu „aprílově“. Najdete tu články, které se ještě věnují zimním tématům, už se ale podíváme i na jarní alergie. Také speciál o bydlení je už zaměřen hodně jarně – neříkejte, že také nemáte chuť vyházet všechno ze skříní a pořádně byt provětrat. Nebo alespoň vymalovat, přestavět nábytek a udělat si radost pár drobnostmi, které prostředí kolem nás zase trochu změní a osvěží.

Tentokrát se také hodně věnujeme přípravě na porod. Naše dvě maminky Miminka už brzy přivedou na svět své dětičky a jistě bude zajímat nejen je, co se hodí dělat v posledním měsíci před porodem, jaký těhotenský kurz navštěvovat, jestli je dobré jíst během porodu a jak můžeme připravit své svaly na porodní práci. A abychom to měli komplet, podívali jsme se rovnou i na šestinedělí. Je to pro maminky období krásné a radostné, které ale může být také plné smutku, nevyspání a absolutní únavy.

Nezapomněli jsme ani na rodiče větších dětí, takže si podle našeho návodu můžete například vyrobit pěkné květinové ozdoby, upéct bez lepku a přečíst si také něco o tom, jak je to s povahou vašeho dítka. Máte problémy s tím, že dítě nechodí na nočník? I na to jsme mysleli a připravili pro vás nejen rady, ale také zkušenosti jiných maminek.

Jestli vám v Miminku přece jen něco chybělo, napište nám! Těšíme se na vaše dopisy, maily, fotky!


redakce

16. 3. 2016


Zpět na přehled článků


Jarní krása: Čištění, peeling, pleťová maska -…

Hloubková péče o pleť zahrnuje systematický přístup k ošetření pleti. Základem je odstranění nečistot, exfoliace a aplikace speciálních masek, což přináší pleti viditelné benefity v podobě zářivé a šťavnaté pleti. ==**Čištění: Základní kámen každé péče o pleť** Čištění pleti je prvním krokem k dosažení zdravé a… Celý článek >>

Jarní krása: Hloubková péče o pleť

Čištění pleti patří k pravidelné každodenní rutině. Jednou za čas je ale potřeba pokožku vyčistit důkladněji - zbavit ji odumřelých částeček kůže, zlepšit její prokrvení a tím ji projasnit a oživit. ==**Peeling důkladně, ale jemně** Odstranění šupinek na kůži se provádí pomocí peelingu, kdy se pokožka masíruje přípravkem s obsahem… Celý článek >>

Jak probíhá vývoj chůze?

Od prvních pokusů o lezení po čtyřech je cesta ke zdravému chození a běhání poměrně složitá. Batole musí nacvičit vzpřímení do stoje, zkoordinovat pohyb obou nohou, udržet rovnováhu... Zvládnout jistou chůzi není pro dítě jednoduché, zpravidla se mu to ale dříve či později podaří i bez speciálního nácviku. Pár samostatných krůčků dítě… Celý článek >>