Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Vraťte se šťastní, odpočatí a zdraví!


Vraťte se šťastní, odpočatí a zdraví!

Každý rok se při psaní prázdninového úvodníku nemohu dočkat, až dokončíme poslední stránku a letní dvojčíslo pošleme do tiskárny. Znamená to pro mne minimálně dva týdny odpočinku, na který se po celoročním kolotoči uzávěrek opravdu nepokrytě těším.

Když ta vytoužená chvíle přijde, s požitkem vypnu počítač a představuji si, jak strávím nejbližší dny. Zařeknu se, že nebudu nic psát (a možná ani číst :-)), budu si užívat sluníčka a pozorovat mraky. Umíním si, že letos už ty krásné obláčky začnu konečně fotit.

Nakonec je ale pokaždé všechno jinak. Už po pár dnech se mi začne stýskat. Začnou mi chybět fotografie roztomilých miminek, chtěla bych se probírat ve vašich dopisech, přemýšlím, jaká překvapení bychom pro vás na podzim mohli přichystat. Po těch letech už vím, že se to spraví až s prvním dnem, kdy začneme pracovat na zářijovém vydání.

Prozatím ale ještě zbývá dodělat pár stránek toho prázdninového, které jsme pro vás připravili na letní měsíce. Vedra a žhnoucí slunce mohou potrápit těhulky, proto pro ně máme dobré rady, jak úmorná horka ve zdraví přečkat. Novorozenec je křehký a zranitelný, a pokud se s ním bojíte manipulovat, poradíme, jak na to. Děti byste měli uchránit před úpalem i před úrazy, dejte pozor i na dětské letní nemoci. Rady jsou přichystány uvnitř tohoto vydání časopisu Miminko. Speciál O kůži maminek a miminek využijete v těhotenství i po porodu, a jestli se chystáte zavařovat, máme pro vás nejen informace, ale také celou dvoustranu receptů.

Doufám, že po prázdninách se k nám zase vrátíte odpočatí a nic nepříjemného se vám nepřihodí. V zářijovém vydání na vás totiž čeká třetí díl přílohy o výživě kojenců a batolat, a tentokrát to budou Recepty. Nenechte si je ujít, speciál bude zdarma vložen v časopisu.

Těším se na vás a přeji příjemné letní čtení

Vaše Romana Černá

šéfredaktorka

24. 6. 2015


Zpět na přehled článků


Jak probíhají první týdny těhotenství? A kdy může…

O těhotenství se žena zpravidla dozví až po vynechání menstruace a po domácím těhotenském testu, vše pak potvrzuje lékař po gynekologické prohlídce. První pohled na vyvíjející se embryo už dnes může zprostředkovat ultrazvuk, od pátého týdne na snímku tluče srdíčko velikosti, která se připomíná makové zrnko. Co se ale děje v organismu… Celý článek >>

Rodinný festival Respekt k porodu bude 3. týden v…

Již 19. rokem pro vás Hnutí za aktivní mateřství připravuje festival, který již po celou jednu generaci poskytuje cenné a relevantní informace. Jde o největší akci pořádanou v rámci Světového týdne respektu v porodu nejen v České republice ale i v Evropě. Stavíme tak informační most mezi profesionály a (nastávající) rodiče. Pojďte si s… Celý článek >>

V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>