Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Co přináší březnové Miminko


Co přináší březnové Miminko

Letos nám křesťanský kalendář přichystal docela povedené velikonoční svátky – protože se jedná o pohyblivé datum, vypočítává se Velikonoční neděle jako následující po prvním jarním úplňku. Ten nás letos čeká 27. března, a tak máme Velikonoční pondělí přímo na apríla – 1. dubna. Ještě k tomu se v noci z Velikonoční neděle na Velikonoční pondělí změní středoevropský čas na tzv. letní čas a hodiny si posuneme o jednu hodinu směrem kupředu.

Zdá se, že tolik událostí v jeden den si žádá skutečně otužené jedince, a tak vám přejeme, abyste tuto velikonoční rošádu přečkali plni energie a optimismu. Budeme rádi, když vám při tom pomůže i březnové vydání časopisu Miminko. Čeká vás v něm totiž řada novinek. Především se k nám přidává již druhá maminka, která se zapojí do seriálu O maminku Miminka. Její děťátko se má narodit až v srpnu, takže s ní budete moci prožít téměř celé těhotenství. Druhá novinka vás čeká v podobě inovované fotosoutěže. Tentokrát budete hlasovat na Facebooku, aby nebylo možno „kouzlit“ s hlasy. První várka soutěžních fotek už tu visí, a tak neváhejte a „lajkujte“. Kdo bude mít nejvíc příznivců, to se dozvíte už 29. března, kdy bude soutěž uzavřena a vyhodnocena. Na vítěze čeká sladká odměna. Jaká? Odpověď najdete na www.facebook.com/MiminkoCasopis na konci března.

Víte, co vás čeká v těhotenství na konci prvního trimestru? Další díl seriálu Můj těhotenský deník vám o tom něco prozradí. Kromě toho, pokud vás porod také teprve čeká, určitě vás zaujme článek o přípravě na porod, kde si přečtete něco o velikosti novorozenecké hlavičky a souvislosti s velikostí pánve rodičky.

Pro maminky nejmenších dětiček máme tentokrát kompletní a nejaktuálnější očkovací kalendář. Množí se totiž názory, že očkování není tak úplně nutné a někteří rodiče se očkovacímu schématu brání.

Velikonoce jsou kromě nejvýznamnější církevních oslav vnímány také jako svátky jara, a tak i naše březnové vydání je už laděno hodně „jarně“. Věřím, že vám jeho obsah bude užitečný, a pokud tu nenajdete téma, které vás zajímá, napište nám o tom. I v únoru jsme od vás dostali řadu zajímavých podnětů a v průběhu dalších měsíců mnohé z nich do redakčního plánu zařadíme. Moc vám za ně děkujeme a těšíme se na další. Užijte si příchod jara, nenechte se na Velikonoční pondělí vyvést aprílem a přeřiďte si včas hodiny!


redakce

28. 2. 2013


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>