Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Recepty na jídla s ovocem


Recepty na jídla s ovocem

Banánový krém s jogurtem

Potřebujete:

  • 1 banán
  • 1 bílý jogurt
  • pomerančovou šťávu
  • trochu medu pro větší děti na oslazení

Příprava:

Jogurt s pomerančovou šťávou a medem ušleháme a postupně přidáváme vidličkou rozmačkaný banán. Dáme do misky a ozdobíme několika kolečky banánu a posypeme trochou granulovaného ka­kaa.

Banánový salát s jablky

Potřebujete:

  • 1 banán
  • 1 oloupané jablko
  • lžíci citrónové šťávy
  • 1 pomeranč
  • trochu medu pro větší děti na oslazení

Příprava:

Banány nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a pomerančové dílky na plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme (případně přidáme med). Větším dětem můžeme ozdobit trochou mletých oříšků.

Banánové lodičky

Potřebujete:

  • 1 banán
  • trochu marmelády
  • citrónovou šťávu
  • krémový sýr

Příprava:

Oloupaný banán podélně rozřízneme a dužinu trochu vydlabeme. Pozor, aby dno lodičky vydrželo! Vydlabanou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme se sýrem a citrónovou šťávou. Na dno loďky dáme trošku džemu, naplníme krémem a můžeme ozdobit troškou granulovaného ka­kaa.

Broskve s jablky

Potřebujete:

  • 1 broskev
  • 1 jablko
  • trochu citrónové šťávy
  • trochu rozinek

Příprava:

Broskev a jablko oloupeme a v misce promícháme. Pokapeme citrónovou šťávou a přidáme trochu rozinek dobře omytých horkou vodou. Necháme chvíli stát a podáváme.

Toasty s jablky

Potřebujete:

  • toastový chléb
  • trochu margarínu
  • jablko
  • strouhaný sýr

Příprava:

Plátky toastového chleba tence potřeme margarínem, poklademe plátky oloupaného jablka a necháme chvíli zapéct v troubě. Za chvíli ještě posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct, až se sýr začne tavit (nesmí zhnědnout). Máte-li troubu s grilem, je pro přípravu vhodnější, ale musíte toasty více hlídat, aby sýr navrchu nezhnědl.

Nákyp z jablek a banánů

Potřebujete:

  • 2 jablka
  • 2 banány
  • pomeranč
  • balíček dětských piškotů
  • lžíci másla
  • trochu mléka

Příprava:

Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme do vymazané zapékací misky střídavě s kolečky banánů a prosypáváme rozdrcenými piškoty. Každou vrstvu pokapeme pomerančovou šťávou. Podle potřeby trochu zalijeme mlékem (pokud budou jablka hodně šťavnatá, není to potřeba) a povrch poklademe vločkami másla. Upečeme v troubě dozlatova. Nákyp podáváme vlažný.

1. 10. 2005


Zpět na přehled článků


Kouzlo prvního doteku

V jeho očích se zrcadlí celý náš svět. Už když se na něj těšíme, představujeme si, co všechno mu ukážeme a jak o něj budeme pečovat. A když se konečně setkáme, všechno se navždy změní. První dotek mezi miminkem a rodičem je magický okamžik, něžné gesto, které utváří pouto mezi nimi. Pro miminko je velmi důležitý, pomáhá mu budovat… Celý článek >>

Co jíst v době kojení

Když se po prvních dnech a týdnech kojení miminka úspěšně rozběhne, vypadá to, že všechno půjde „jako na drátkách“. Jenomže uplynou dva tři měsíce a maminka se začne cítit unavená ještě víc než dřív, je vyčerpaná, ztrácí dobrou náladu a s tím se tenčí i zásoby mléka. V té chvíli je potřeba zamyslet se nad výživou. Mnohá žena totiž v… Celý článek >>

Aquapalace nabídl malým návštěvníkům koncert…

Aquapalace Praha a jeho Vodní svět se stal dějištěm události, která potěšila děti malé i větší. Jejich oblíbená kamarádka Kája se svým maňáskovým kolegou Bambuláčkem vystoupila hned na dvou koncertech a pokřtila nový zpěvník se svými písničkami. ==**Zábava a chytlavé písničky** Prostředí Vodního světa, kde mohou děti dovádět v… Celý článek >>