Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Hrajte si s Miminkem po celé léto


Hrajte si s Miminkem po celé léto

Miminko Nejdříve bychom vám rádi připomněli, že letní vydání Miminka je dvojčíslo, vychází tedy pro měsíce červenec – srpen a další číslo bude až v září (termín vydání najdete v horní části obrazovky).

Na léto jsme pro vás připravili nejen 124 stran čtení, ale také zajímavé soutěže a hlavně – Veselou letní tombolu. Je určena pro všechny nové předplatitele a její podmínky najdete nejen v Miminku na straně 75, ale také na webových stránkách v záložce Pro předplatitele. V této veselé tombole vyhrává každý, a proto neváhejte. Dárky jsou opravdu pěkné, od kosmetiky a hraček po dětské botičky a výukové hračky.

V letním Miminku najdete kromě pravidelných rubrik také speciální několikastránkové hodnocení a zážitků z porodů v našich porodnicích, které nám poslaly maminky na naši výzvu ohledně zkušeností s porodnicemi. Budeme rádi, když se rozproudí větší diskuse kolem tohoto tématu a zapojí se také zdravotnická zařízení.

Kromě jiného se v prázdninovém dvojčísle dozvíte, jak se chránit před sluníčkem, komu hrozí nákaza salmonelózou, proč je důležitý vztah mezi matkou a miminkem při kojení, co dát dětem v létě k jídlu a jak si pochutnat na nových bramborách.

Přejeme vám krásné čtení a pohodové léto. Chtěli bychom vás také upozornit, že od 7. do 28. července mají všichni v redakci dovolenou. Pokud nám tedy pošlete své dotazy, odpovíme vám na ně hned po návratu.

Vaše redakce

1. 7. 2008


Zpět na přehled článků


V době kojení je zcela nevhodné kouřit a pít…

Odpověď je jednoznačná v případě kouření a pití alkoholických nápojů – obojí je pro kojence škodlivé. V případě léků je věc více komplikovaná. Ne všechny účinné látky přecházejí do mateřského mléka, a někdy je zase důležité zachovat léčbu. Maminka, která své dítě kojí, by měla být velmi opatrná na vše, co do svého organismu přijímá.… Celý článek >>

Jarní krása: Jak se chránit proti UV záření

Bez Slunce by na Zemi asi život vůbec neexistoval. Jeho paprsky probouzejí k životu rostliny, které nám zajišťují obživu. A dodávají nám cenné látky, bez nichž bychom se také stěží obešli. Jenže sluneční záření je také zodpovědné za škodlivé změny na naší kůži. Mohou být tak nebezpečné, že je nutné se proti nim chránit. Slunenčním… Celý článek >>

Čistička pomůže nejen alergikům a astmatikům. Jak…

Náporem na dýchací systém alergika bývá jarní období, kdy je vzduch plný pylů ze stromů a květin, s teplejším počasím se rozrůstají i plísně a koncentrace jejich spor v ovzduší je vysoká. Bolesti hlavy, rýma, ucpané uši, pálení očí a bolesti v krku jsou pak na denním pořádku. Základem je omezení kontaktu s alergenem, proto je potřeba… Celý článek >>